כאשר מדובר בהדפסת תלת מימד וחומרי גלם, השמיים הם (כמעט) הגבול מבחינת חומרים שתוכלו להשתמש בהם. בנוסף, חוקרים מפתחים כל הזמן חומרים חדשים להדפסה תלת מימדית, בממוצע כל חודש יוצא חומר גלם חדש.
ישנם כמה סוגים עיקריים של חומרים המשמשים הדפסת תלת מימד; כמו PEEK/Nylon12, או פלסטיקים קלים מאוד לשימוש כדוגמת PLA. קבוצת החומרים השנייה בגודלה היא מתכות. מלבד זאת, שרף הוא חומר נפוץ נוסף המשמש למדפסות SLA.
ניתן להשתמש גם במורכבים, זוהי קטגוריה אחרת הנוצרת על ידי שילוב של שני חומרים על מנת לקבל את התכונות הטובות ביותר של כל אחד מהם. חומרים אלו ניתן להדפיס רק באמצעות מכונות תעשייתיות.
שימו לב: במדריך זה אנו מתמקדים אך ורק בחומרי הדפסה זמינים מסחרית, לכן החסרנו חומרים שלא תוכלו לקנות מהמדפים, כדוגמת חומרי הדפסה על בסיס מזון וחומרים ביו.
לא בטוחים איזה חומר וטכנולוגיה מתאימים לפרויקט שלכם?
השאירו פרטים בעמוד צור קשר >>
בשביל לעשות סדר אנו נחלק את החומרים לפי סוגי טכנולוגיות הדפסה.
הטכנולוגיה הנפוצה והפשוטה ביותר, זאת מאחר והיא קיימת גם במדפסות שולחניות וגם תעשייתיות. אך במדפסות שולחניות טכנולוגיה זו נקראת FFF.
חשוב לציין שאיכות ההדפסה שונה מאוד בין מדפסת שולחנית לתעשייתית, גם במידה והשתמשתם באותו חומר גלם וזאת בגלל פיצ'רים רבים הקיימים במדפסות תעשייתיות שאין בשולחניות.
הטכנולוגיה השנייה הכי נפוצה הינה הדפסה באבקת נילון. טכנולוגיה זו מאוד יעילה לכמויות גדולות וייצור סופי של חלקים. לאחר הדפסת החלקים ניתן להעביר אותם סוגי גימור שונים כדוגמת ליטוש, צבע וטבילה.
שיטת ייצור זו מאפשרת למתכנן חופש פעולה רחב לקבלת מוצרים מורכבים.
טכנולוגיה זו משתמשת בחומרי גלם נוזליים שרובם על בסיס שרף, כאשר קרן אור או לייזר ממצקת את חומר הגלם והופכת אותו לקשיח.
טכנולוגיה מדויקת ביותר המתאימה למוצרים עדינים ובעלי פרטים קטנים.
© כל הזכויות שמורות ל-Indus3D